Milyen adatok szükségesek a lencse rendeléséhez?

Bármely típusú lencse rendeléséhez szükségünk van az alábbi adatokra:

  • D vagy PWR vagy SPH? A kontaktlencse dioptriáját jelöli. Általában egy -20.00 és +-20.00 közötti érték. Minden kontaktlencse rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. 
  • BC - A kontaktlencse görbületét jelöli. Általában 8.3 és 9.1 közötti érték.  


Tórikus lencsék további adatai:
  • CYL - A kontaktlencse cilinder értékét jelöli. Ez az adat csak a tórikus lencséknél van. Általában -0.75 és -2.25 közötti érték.  A "CYL" az angol "cylinder" (cilinder) szóból ered." style="border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; vertical-align: top; height: auto; color: rgb(112, 116, 121); font-family: "Open Sans"; outline: none !important;">
  • AX - A kontaktlencse tengely értékét jelöli. Ez az adat is csak a tórikus lencsékre jellemző. Átalában 10 fokonként változó érték.
Multifokális lencsék további adatai:
  • ADD - A kontaktlencse addicióját jelöli. Csak a multifokális és a bifokális kontaktlencsék esetén jelenik meg ez a paraméter. Értéke gyártónként eltérhet, és lehet negatív vagy pozitív (pl.: -1.00, +1.00, stb.), de akár betűs jelölés is (pl. LO, MED, HIGH vagy Low, High, stb.)
    • D - A domináns szemet jelöli. Ezt a jelölést csak a CooperVision gyártó használja a multifokális kontaktlencséinél.
    • N - A nem-domináns szemet jelöli. Ezt a jelölést is csak a CooperVision gyártó használja a multifokális kontaktlencséinél.
Rendeléskor nem kiválasztható adat:
DIA - A kontaktlencse átmérőjét jelenti. Az átmérő egy fix adat, egy adott márkájú kontaktlencsét csak egy bizonyos átmérővel készít a gyártója. Csak abban a méretben lehet rendelni, amely a termék adatlapján szerepel.

Vissza a kezdőlapra: Kezdőlap

Vissza a webáruház oldalára: eOptika.hu
Hasznos volt az információ? Köszönjük a visszajelzést! Hiba történt a visszajelzés elküldésekor. Kérlek, próbáld újra később.

További segítségre van szüksége? Lépjen kapcsolatba velünk Lépjen kapcsolatba velünk